Tord Gustavsen trio er en av norsk jazz´ største suksesshistorier. Med en subtil blanding av jazz, salmer, folketoner og gospel har Tord Gustavsen klart å skape sitt eget musikalske univers og i tillegg vært en av ECMs mest solgte artister og har turnert hele verden. Trioens andre album The Ground ble i februar 2005 den første instrumentale jazzplata som toppet VG-lista.

Tord Gustavsen - piano og effekter

Jarle Vespestad - trommer

Sigurd Hole/Ellen Brekken –kontrabass, elbass

Dance With A Stranger er kjent for de fleste. Bandets virkelige gjennombrudd kom i 1988, der debutalbumet solgte mer enn 125 000 eksemplarer og ble belønnet med Spellemannspris. Etter flere pauser opp gjennom har bandet hatt flere comeback, og denne versjonen av bandet åpner for flere typer sound som gir ekstra liv til de gode gamle slagerne.

Øyving "Elg" Elgenes - vokal, gitar
Frode Alnæs - gitar, vokal
Bjørn Jenssen - trommer
HIlde Norbakken - vokal, keys, perk

Marie Klåpbakken - fele, mandolin, vokal, perk

Ellen Brekken –elbass, vokal

Vinjefolk er eit heilt nytt fokemusikalsk storband initiert av Vinjerock, for å spela konsert under årets festival på Eidsbugarden i Jotunheimen. Bandet er sett saman av folk med opphav frå fire ulike land som til vanleg spelar i ulike band og representerer eit vidt spekter av sjangrar. Fellesfaktoren er at dei spelar, eller har spelt i eitt eller fleire folkemusikkband opp igjennom tida.

Sarah-Jane Summers – fele
Hans Kjorstad – fele
Anders Hall – fele, bratsj
Hans Martin Austestad – banjo, gitar, vokal
Juhani Silvola – gitar, elgitar
Anders Lillebo – hammondorgel, munnspel
Knut Ålefjær – trommer, perkusjon

Ellen Brekken – kontrabass

Jens Wendelboe kvintett spiller låter av trombonisten, dirigenten, komponisten og arrangøren Jens Wendelboe som de siste 20 årene har vært bosatt i New York. Han har vært orkesterleder i flere norske tv-programmer (bl.a. Lørdan) og har i USA spilt med alt fra Donna Summer og Aretha Franklin til Blood, Sweat & Tears. Han har gitt ut hele 14 album i sitt eget navn, og har vunnet flere internasjonale og nasjonale priser, blant annet NOPAs pris for årets verk tre ganger. 

 

Jens Wendelboe - trombone

Torgeir Koppang - piano

Magnus Bakken - saksofoner

Erik Smith - trommer

Ellen Brekken - kontrabass

Heartattack and vine er en tribute til Tom Waits. Hilde Louise Asbjørnsen og Guro von Germeten inviterer til fest for å hylle sin store musikalske muse. De to låtskriverne har gjennom sine mange respektive album latt seg inspirere av Waits’ fortellende tekster og dramatiske musikalske univers og høsten 2019 delte de endelig scenen sammen foran en fullsatt Nasjonal jazzscene for å tolke sine favorittlåter fra Waits´ katalog i anledning hans 70-årsdag.

Hilde Louise Asbjørnsen - vokal og ukulele

Guro von Germeten - vokal og trekkspill

Olga Konkova - piano og Rhodes

Oddrun Lilja - gitar og fiolin

Elisabeth Nesset - trommer og perkusjon

Ellen Brekken - kontrabass og tuba

Brekken Beat Company (BBC) er et partyband ledet av Ellen Brekken. Bandet opptrer i bryllup, firmafestes, julebord o.l. og spiller en blanding av Michael Jackson, Madonna, Daft Punk, Veronica Maggio, Carola og Åge Aleksandersen. Vi vil ha folk ut på gulvet for å danse!

 

Henriette Vaagsnes/Anja Skybakmoen - vokal

Julie Falkevik Tungevåg - keyboard og vokal

David Aleksander Sjølie/Petter Tysland - gitar og vokal

Elisabeth Mørland Nesset - trommer og vokal

Ellen Brekken - elbass og vokal

Tone Hulbækmo er kjent som en artist som går sine egne veier med folkemusikken og blander ofte tradisjon med elementer fra andre musikkstiler som jazz, klassisk og etnisk musikk. På hennes nyeste plate "Stifinner" er den norske harpa i fokus og vi får høre låter med sjangeroverskridende elementer av folkemusikk, middelalder og visesang.

Tone Hulbækmo - norsk harpe, trøorgel, vokal

Hans Fredrik Jacobsen - fløyter, gitar, torader

Hans Hulbækmo - trommer, perkusjon, munnharpe, sag

Alf Hulbækmo - piano, munnspill

Ellen Brekken - kontrabass

Ti på taket er Irene Tillungs soloprosjekt som innebefatter hele ti topp musikere frå folkemusikk, jazz, klassisk og populærmusikk! Musikken har et hint av seige gangarer, storslåtte bruremarsjer og spretne ruller med Tillungs særegne stil i seg. 

Irene Tillung – trekkspel/melodica
Erik Sollid – hardingfele
Anders Hall – oktavfele/bratsj
Ragnhild Lien – fiolin
Isa Caroline Holmesland – fiolin
Lise Voldsdal – fiolin/bratsj
​Sigrun Eng – cello
Mathias Eick – trompet
Ellen Brekken – kontrabass
Pål Hausken – trommer

FriEnsemblet er kjent i inn- og utland for sitt sprudlende uttrykk, strålende solister og spenstige komposisjoner av bandleder Mathilde Grooss Viddal. Ensemblet sprenger musikalske grenser og jobber like gjerne med arabisk musikk som med middelalderballader og varierer mellom strengt komponert materiale og helt frie tøyler. 
 

Mathilde Grooss Viddal - bassklarinetter, saxofoner
Unni Boksasp - vokal
Naïssam Jalal - fløyte
Kristoffer Alberts - altsaxofon
Per Willy Aaserud - trompet, elektronikk
Øyvind Brække - trombone
Britt Pernille Frøholm - hardingfele
Tellef Kvifte - laptop, keyboard, div.
Knut Kvifte Nesheim - trommer, vibrafon
Ellen Brekken - kontrabass

Jazzfigur (I tråd med musikken) er en skoleforestilling som har  vært på veien i hele Norge. Jakombinerer improvisasjon i både musikk og dukketeater. De forskjellige dukkenes karakteristisk blir fremhevet og underbygd med musikken.

 

Knut Alfsen - dukker

Espen Rud - trommer

Frode Nymo/Atle Nymo/Kasper Værnes - saksofoner

Sebastian Haugen-Markussen/Ellen Brekken - kontrabass

Dei musikalske globetrotterane er et skolekonsertprosjekt for ungdomsskolen som bruker musikalsk inspirasjon fra hele verden. I løpet av forestillingen er vi innom norske slåtter, kubansk musikk, indiske guder, brasilianske rytmer, amerikanskje soulgroover og afrikansk perkusjon.

 

Nina Kristine Linge - gitar og vokal

Eduardo Cedeno - perkusjon og vokal

Ellen Brekken - elbass, kontrabass og vokal

Ellen
Brekken
© 2020 by Ellen Brekken. Proudly created with Wix.com