top of page

Biografi

 

Ellen Brekken kommer fra en familie med mange musikanter og begynte tidlig å interessere seg for musikk. I 10-årsalderen startet hun i korps på baryton, før hun som 12-åring begynte på tuba og året etter plukket opp sin onkels Fender Precision-bass. Etter flere år med spilling i band og korps begynte hun på musikklinja på Nord-Østerdal videregående skole, og spilte også i storband og i symfoniorkester. Her snuste hun også litt på kontrabassen, som ble hovedinstrumentet da hun begynte på Toneheim folkehøgskole i 2004. Videre ble det ett år med studier på jazzlinja i Stavanger før hun startet på en 4-årig bachelor i jazz/improvisert musikk på Norges musikkhøgskole. Under studiene, som hun avsluttet i 2010, var hun også seks måneder i Cape Town på utveksling. 

 

Ellen har jobbet frilans i Oslo siden studietiden og ga i april 2021 ut sin første plate i eget navn med bandet A tonic for the troops. Hun har i tillegg til å spille fast med bandene/artistene Hedvig Mollestad trio, Falkevik, Du og jeg og vi 2 - 3 - 4, Kontrabassorkesteret og MAAR jobbet med artister/musikere som Dance with a Stranger, Tord Gustavsen trio, Hilde Louise Asbjørnsen, Karl Seglem, Staffan William-Olsson, Moddi, Frida Ånnevik, Guro von Germeten, Trondheim jazzorkester, Caledonia jazzband, Ine Hoem, Espen Rud, Kjetil Bjerkestrand, Aasmund Nordstoga, Frode Alnæs, Erik Smith, Kim Rysstad, Lars-Erik Gudim, Ungdomssymfonikerne m.m. I tillegg har hun jobbet mye for Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken samt for Oslo Nye teater, Nationaltheatret, Folketeatret, Det Norske Teater, Trøndelag teater og NRK. 

Ellen har mottatt Oslo jazzfestivals hederspris Ellaprisen, Volumstipendet og Sparebanken Hedmarks kunststipend samt blitt nominert til Spellemannsprisen flere ganger og Folkelarmprisen. Hun har jobbet som basslæler ved Griegakademiet og er leder av Tynset jazzklubb. Hun mottar fra 2024 Statens kunstnerstipend.

 

bottom of page