Biografi

 

Ellen Brekken kommer fra en familie med mange musikanter og begynte tidlig å interessere seg for musikk. I 10-årsalderen startet hun i korps på baryton, før hun som 12-åring begynte på tuba og året etter plukket opp sin onkels Fender Precision-bass. Etter flere år med spilling i band og korps begynte hun på musikklinja på Nord-Østerdal videregående skole, og spilte også i storband og i symfoniorkester. Her snuste hun også litt på kontrabassen, som ble hovedinstrumentet da hun begynte på Toneheim folkehøgskole i 2004. Videre ble det ett år med studier på jazzlinja i Stavanger før hun startet på en 4-årig bachelor i jazz/improvisert musikk på Norges musikkhøgskole. Under studiene, som hun avsluttet i 2010, var hun også seks måneder i Cape Town på utveksling. 

 

Ellen har jobbet frilans i Oslo siden studietiden og ga i april 2021 ut sin første plate med egen musikk med bandet A tonic for the troops. Hun har i tillegg til å spille fast med bandende/artistene Hedvig Mollestad trio, Tord Gustavsen trio, Falkevik, Du og jeg og vi 2 - 3 - 4, MAAR og Caledonia jazzband spilt med artister/musikere som Dance with a Stranger, Hilde Louise Asbjørnsen, Staffan William-Olsson, Trine Rein, Frode Alnæs, Frida Ånnevik, Guro von Germeten, Bugge Wesseltoft, Ine Hoem, Espen Rud, Frode Nymo, Magni Wentzel, Aasmund Nordstoga, Olga Konkova, Erik Smith, Maria Arredondo, Lars-Erik Gudim, Ungdomssymfonikerne m.m. I tillegg har hun jobbet mye for Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken samt for Oslo Nye teater, Nationaltheatret, Folketeatret, Det norske teater, Trøndelag teater og NRK. 

 

Ellen har mottatt Volumstipendet og Sparebanken Hedmarks kunststipend samt blitt nominert til Spellemannspris og Folkelarmprisen. Hun sitter i styret til Tynset jazzklubb.